dijous, 19 de setembre del 2019

I Fòrum Internacional per la Pau a Mèxic

L’ICIP (Institut Català Internacional per la Pau) convoca, juntament amb la Taula per Mèxic i l’organització mexicana Serapaz, el I Fòrum Internacional per la Pau a Mèxic, que tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 de setembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

El Fòrum reunirà més de 40 persones de l’acadèmia, l’activisme, la cultura i el periodisme amb l’objectiu d’analitzar estratègies de pau en un país amb elevadíssims nivells de violència (33.000 assassinats registrats el 2018 i més de 40.000 persones desaparegudes, sumades a altres nombroses violacions dels drets humans). També participaran a les ponències persones defensores dels drets humans amenaçades i familiars de víctimes de la violència.

La celebració del Fòrum coincidirà amb el cinquè aniversari de la desaparició forçada de 43 estudiants d'Ayotzinapa, a Iguala (Estat de Guerrero), el 26 de setembre de 2014, un cas emblemàtic de la crueltat de la violència a Mèxic que continua pendent d’una investigació independent i de justícia. És per aquest motiu que l’obertura del Fòrum, el dimarts 25 de setembre a la tarda, anirà acompanyada d’un acte commemoratiu d’aquests fets amb la participació d’Epifanio Álvarez, pare de Jorge, un dels estudiants desapareguts.

Per completar la celebració del Fòrum Internacional per la Pau a Mèxic, l’ICIP ha publicat el monogràfic de la revista Per la Pau “Mèxic: traçant oportunitats per la pau”, disponible en català, castellà i anglès, el qual analitza les estratègies que poden conduir a la construcció de la pau a Mèxic i superar les violències actuals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada